Är du förskrivare?

Arbetar du inom sjukvården som förskrivande läkare eller barnmorska?

Ja Nej

Innsetting av spiral

 

1

Åpne først den sterile pakningen helt. Bruk aseptisk teknikk og ta på sterile hansker.

2

Skyv glideknappen fremover i pilens retning til ytterste posisjon for å klargjøre Jaydess® i innføringshylsen.

3

Mens glideknappen holdes i ytterste posisjon, plasseres oversiden av måleringen slik at lengden tilsvarer sondemålet av uterus.

4

Mens glideknappen holdes i ytterste posisjon, føres innføringshylsen inn i cervix inntil måleringen er ca. 1,5-2,0 cm fra uterin cervix.

5

Mens innføringshylsen holdes på plass, skyves glideknappen tilbake til merket for å folde ut de horisontale armene på Jaydess®. Vent i 5–10 sekunder slik at de horisontale armene har foldet seg helt ut.

6

Før innføringshylsen forsiktig videre mot fundus i uterus inntil måleringen berører cervix. Jaydess® er nå plassert ved fundus.

7

Hold innføringshylsen på plass, og frigjør Jaydess® ved å skyve glideknappen helt tilbake. Mens glideknappen holdes helt tilbake, fjernes innføringshylsen forsiktig ved å trekke den ut. Kutt trådene slik at 2–3 cm er synlig utenfor cervix.

VIKTIG! Ved mistanke om at innlegget ikke er korrekt plassert, må plasseringen kontrolleres (f.eks. med ultralyd). Innlegget tas ut dersom det ikke er riktig plassert i livmorhulen. Et innlegg som er tatt ut må ikke settes inn på nytt.

Animert innsettingfilm

 

PP-JAY-NO-0001-1​

 Kontakt

Kontakt oss

* obligatoriske feltHvis du spør om eller beskriver eventuelle bivirkninger eller hendelser som kan tolkes som bivirkning er vi som sponsor av denne siden forpliktet til å følge opp. Vi vil da kontakte deg pr. mail. Rutinen er et krav fra Legemiddelverket om å samle inn og rapportere opplysninger om uønskede hendelser så fullstendig som mulig. Hvis du ønsker å rapportere en bivirkning bes du ta kontakt med lege, farmasøyt eller Legemiddelverket.
Captcha image
Ser du ikke hva som står? Klikk her for å laste inn en ny

Bayer AS
Besøksadresse: Drammensveien 288, NO-0283 Oslo,
Postadresse: PB193, NO-1325 Lysaker
Telefon: +47 23 13 05 00

Alle bivirkninger skal rapporteres til Statens Legemiddelverk, eller de kan meldes til Bayer AS.